Ervaringen - VID

Ik heb mijn figuur van 10 jaar geleden weer terug

Mijn naam is Céline en ik ben 30 jaar. Graag wil ik mijn verhaal vertellen aan alle mensen die nog twijfelen of die bang zijn dat een dieet hun veel ontzegt en prikkelbaar maakt. Ik wil mijn ervaring met hen delen en laten zien dat ze hiervoor bij het Dukan Dieet niet bang hoeven te zijn.

Mijn Dukan-verhaal...

Mijn gewicht begint vanaf mijn puberteit toe te nemen en als ik twee jaar in Zuid-Frankrijk ga wonen, wordt het alleen maar meer. Ver van familie en vrienden stort ik me op het eten. Als ik terugkom, besluit ik voordat ik zwanger word om mezelf aan te pakken, en daarom begin ik aan een dieet. In juni 2004 weeg ik 80 kilo en in 3 maanden tijd val ik 10 kilo af.

 

In augustus 2004 ben ik zwanger en tijdens mijn zwangerschap kom ik 23 kilo aan. Het dieet dat ik heb gevolgd, heeft me zo gefrustreerd dat ik nu 9 maanden lang alles eet wat het dieet me 3 maanden lang verboden heeft. Netto resultaat: na de bevalling weeg ik 85 kilo.

Ik heb veel verschillende diëten geprobeerd, maar de kilo’s die ik kwijtraak, zitten er zo weer aan, en soms zelfs meer… In mijn hoofd ben ik er niet klaar voor: mijn gevoel zegt me dat ik iets moet doen, maar in de praktijk doe ik daar niets mee en mis ik doorzettingsvermogen. Ik moet 20 kilo afvallen om weer op mijn oude gewicht te komen. Waar vind ik een adequaat en motiverend dieet waarmee ik snel afval zonder honger te lijden? Snel afvallen en eten naar behoefte? Wat is er mis aan deze zin? Voor mij staat diëten gelijk aan ontberingen… En dus laat ik mezelf maar weer gaan…

 

In mei 2006 ben ik opnieuw zwanger en aan het einde van mijn zwangerschap weeg ik bijna 95 kilo (januari 2007). Hopsakee, weer 10 kilo erbij!!!

 

Sinds 3 jaar heb ik last van het jojo-effect: ik val 6 kilo af, kom weer 5 kilo aan, weer 2 kilo eraf en weer 2 erbij. Ik weet dondersgoed dat ik mezelf voor de gek houd en er niet serieus genoeg mee omga. Ik ben een bourgondisch type en ik houd van lekker eten…

 

En dan op een dag, op 14 maart 2010 om precies te zijn, val ik per toeval midden in een televisie-uitzending. Aandachtig luister ik naar de ervaring van VERA*. En dan trekt zij mij over de streep.

 

Eindelijk is daar de oplossing: het DUKAN Dieet. Snel koop ik het boek, dat ik meerdere keren lees om mezelf de methode eigen te maken. Ik doe mijn boodschappen en start op 20 maart 2010 met een gewicht van 90 kilo. De volgende dag: - 1,3 kilo. Ik geloof mijn ogen niet. Ik ben gemotiveerder dan ooit. Aan het einde van de eerste week: - 2,4 kilo; 1 maand later: - 7,3 kilo. Ik ben in extase, want ik heb het dieet gevonden dat bij mij past: geen frustratie, geen vermoeidheid, geen hongergevoel. Ik heb een gezonde, evenwichtige voedingswijze gevonden en heb na elke maaltijd een voldaan gevoel!

Antes

Después

Nu, 5 maanden later, ben ik 23 kilo afgevallen en weeg ik 67 kilo. Het is ongelooflijk. In het begin kostte het me moeite om te wennen aan mijn nieuwe lichaam. Als ik dan ging winkelen, koos ik altijd wijde en te grote kleding, maar nu durf ik jurkjes en strakke T-shirts te dragen. Het meest verbaasd – en jaloers – waren de vrienden en collega’s die niet meer in mij geloofden na al mijn dieetpogingen.

 

Ik wilde aan mezelf en aan anderen bewijzen dat ik het in mijn eentje voor elkaar kon krijgen. Ik heb heel vaak diëtisten en voedingsspecialisten zonder succes geraadpleegd! En nu ontketent mijn ervaring een waar sneeuwbaleffect: collega’s en vrienden wagen zich allemaal aan het DUKAN Dieet!

Dus, voor degenen die twijfelen: heb vertrouwen en waag het erop. Ik kan je verzekeren dat het dieet je heel goed zal bevallen en dat je de gewenste kilo’s kwijtraakt.

 

Mijn dank gaat uit naar VERA*, die door het delen van haar ervaring mij aan het dieet heeft geholpen, en naar voedingsdeskundige Pierre DUKAN, die mij heeft geholpen om te worden zoals ik vandaag ben

  • Mijn favoriete tussendoortje: de DUKAN-wafel.
  • Mijn favoriete DUKAN-lekkernij: de tonijncake.
  • Mijn favoriete lichaamsbeweging: buikspieroefeningen.
  • Het mooiste compliment dat ik heb gekregen: ‘We hebben de Céline van 10 jaar geleden weer terug. Hoera!’
  • Wat me op de been heeft gehouden: 23 kilo in 5 maanden tijd: het grootste gewichtsverlies dat ik ooit heb bereikt.
  • Mijn advies aan andere Dukanners: hoeveel kilo’s je ook wilt afvallen: geloof in jezelf, geef niet op en je zult trots zijn op jezelf!
 
RegimeDukan DukanDiet DietaDukan dietadukan
© 2011 Régime Coach SA, Paris, France - Dukan Dieet

Bereken in slechts 2 klikken
je Juiste Gewicht! Gratis

Je bent:

Wil je snel afvallen?

JTEUNOV1510 LCSD